Últimament estem observant un creixement modest de l’afiliació de migrants d’origen extracomunitari a la CGT i algunes federacions han tingut conflictes laborals en que les persones treballadores no tenien contracte laboral. Tot i així els conflictes han acabat amb una victòria sindical clara, on les empreses denunciades han acabat multades i les treballadores aconseguint la targeta de residència i un contracte de treball.

El que a continuació podreu llegir no són més que uns petits consells per assessorar sindicalment persones que treballen sense contracte, sense residència o permís de treball. Ens basem en quatre eixos: acció sindical, arrelament per via laboral, empadronament i sanitat.

Aquesta guia ha estat el·laborada per la secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya i el grup de treball Ensorrem Fronteres de CGT.

Versió en català:

https://nuvol.formaciocgt.cat/index.php/s/2x3i6Y2jK3yqFgZ

Versió en castellà:

https://nuvol.formaciocgt.cat/index.php/s/xAK9LtNNpeaFiY5


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *