La pandèmia causada per la COVID-19 va posar de manifest que els treballs reproductius i de cures sostenien tot el pes de la societat i esdevenien, per tant, tasques essencials per al funcionament de la mateixa. No obstant, tot i el breu reconeixement que van rebre en aquella etapa, les treballadores de la llar han estat negligides al llarg de la història, considerant-se treballadores de segona, amb unes condicions laborals poc dignes i amb una valoració negativa que invisibilitza la seva feina, com succeeix en la majoria de tasques reproductives dutes a terme en la majoria dels casos, per dones. Lluitar pels drets d’aquestes dones, en gran part dones migrades, és lluitar contra l’avenç capitalista en direcció oposada a la democratització de les cures. És per això que ens plau presentar-vos aquesta petita guia sobre el Sistema Especial d’Empleats de la Llar, on recollim drets i consells per a que persones que treballin en cases d’altri puguin recórrer fàcilment a la informació necessària per defensar-se. Perquè els drets d’aquestes dones són els drets de totes; ningú és lliure fins que totes ho siguem.

Drets de les treballadores de la llar, en català:

https://nuvol.formaciocgt.cat/index.php/s/HFsZypKN8QsKygk?dir=undefined&path=%2FInformaci%C3%B3%20Laboral&openfile=10717

Drets de les treballadores de la llar, en castellà:

https://nuvol.formaciocgt.cat/index.php/s/HFsZypKN8QsKygk?dir=undefined&path=%2FInformaci%C3%B3%20Laboral&openfile=10718


0 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *